Sygesikring

 

Nyt om tandlægebesøg med tilskud.

 

Fra den 1 oktober 1999 er der ændret i tilskuddene til tandeftersyn og tandbehandlinger. For de fleste er den væsentligste ændring, at der nu er tilskud til en ny type undersøgelse.

 

 

Dine tænder - dit ansvar.

 

Din egen indsats er fundamentet for en god tandsundhed. Med regelmæssige tandeftersyn og god renholdelse af tænderne er risikoen for ubehagelige overraskelser og store behandlinger mindre.

Den nye undersøgelse hedder regelmæssig diagnostisk undersøgelse. Den er indført netop for at styrke forebyggelsen af tandsygdomme og for at inddrage patienten mere i behandlingen.

 

 

Undersøgelse med plan.

 

Nøgleordene er, at du og tandlægen sammen lægger en plan for behandlingen og for de regelmæssige tandlægebesøg. Så ved du også, hvad du selv kan gøre for at sikre en god tandsundhed. Planen fortæller, hvordan tænderne skal passes i det følgende år.

 

 

Undersøgelse af hele munden.

 

Tandlægen undersøger ikke blot dine tænder, men hele mundhulen - tænder, tandkød, tunge, slimhinde og nu også den måde du bider sammen på. Det er for at se, om der er noget, der kræver behandling, eller noget, der blot skal holdes øje med.

 

 

Røntgenbilleder med tilskud.

 

Tandlægen tager med mellemrum bitewings (en særlig form for røntgenbilleder) for at se, om der gemmer sig noget, der skal behandles eller holdes under opsyn. Bite-wings hjælper tandlægen til at stille en mere præcis diagnose. Så bliver det lettere at vurdere, hvor ofte du har behov for et tandeftersyn.

Nu er der tilskud til de bite-wings, du får taget i forbindelse med den regelmæssige diagnostiske undersøgelse.

 

 

Plan for behandlingen.

 

På baggrund af undersøgelsen vil tandlægen vurdere, hvad der eventuelt skal behandles. Sammen lægger I en plan for behandlingen, der rækker frem til næste gang, du har behov for en regelmæssig diagnostisk undersøgelse. Så ved du og tandlægen, hvad der skal ske ved de kommende tandlægebesøg. Du ved også, hvad du selv kan gøre for at sikre en sund mund og sunde tænder.

 

 

Tandlægebesøg efter dit behov.

 

Tandlægen vurderer, hvor ofte du bør komme til kontrol hos tandlægen. Det kan være som nu, eller det kan være oftere eller sjældnere. Det afhænger helt af dit behov.

Efter et til halvandet år får du tilbudt en ny diagnostisk undersøgelse, og I lægger så en ny plan for behandlinger og kontrol.

 

 

Tilskud til tandbehandling.

 

Tilskuddene til undersøgelse og tandbehandling er ændret.

Til den regelmæssige diagnostiske undersøgelse er der 40% i tilskud, hvis man er over 26 år. Unge under 26 år får dog 65% i tilskud. Alle får et tilskud på 30% til de bite-wings, der bliver taget i forbindelse med den regelmæssige diagnostiske undersøgelse.

Til en lang række behandlinger er der tilskud. Disse tilskud er de samme, uanset om man er over eller under 26 år.

Nogle af behandlingerne er der 40% tilskud til. Til andre behandlinger er tilskuddet et fast kronebeløb. Det gælder f.eks. de fleste fyldninger, hvor kronetilskuddet afhænger af, hvad fyldningen er lavet af, og hvor mange tandflader,den dækker.

Tandlægerne Dam & Kragelund . Svinget 8 . 9800 Hjørring . Tlf. +45 98 91 10 20. E-mail klinik@damkragelund.dk